Pastinaakstoemp met paddenstoelen en rookworst

 

Het laatste herfstrecept voor dit jaar, met paddenstoelen en de vergeten groente pastinaak, een witte wortel met een zoete anijsachtige smaak.

 

Ingredi├źnten voor 2 personen :

- 800 gr pastinaak

- 1 ei

- 50 ml melk

- 250 gr rookworst

- 250 gr kastanje paddenstoelen

- boter of olijfolie om te bakken

- kruiden: nootmuskaat, look, peper en zout, 1 bouillonblokje

 

Bereiding :

- schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik,

- kook 10 min in weinig water samen met het bouillonblokje

- maak de champignons proper en snijd deze in vier

- verhit de boter of olie en bak de champignons kort, kruiden met look,  peper en zout

- giet pastinaak af, voeg melk, een ei, nootmuskaat, peper en zout

- stamp de groenten met pureestamper

- rookworst in schijfjes versnijden en bij champignons toevoegen en opwarmen

- serveer de pastinaakstoemp met de kastanje paddenstoelen en worst er bovenop

 

TIP: ontzettend lekker : schenk wat truffelolie over het gerecht

 

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

Pascale Myncke-Magosse