Het laatste herfstrecept voor dit jaar, met paddenstoelen en de vergeten groente pastinaak, een witte wortel met een zoete anijsachtige smaak.
Ingrediënten voor 2 personen :
- 800 gr pastinaak
- 1 ei
- 50 ml melk
- 250 gr rookworst
- 250 gr kastanje paddenstoelen
- boter of olijfolie om te bakken
- kruiden: nootmuskaat, look, peper en zout, 1 bouillonblokje
Bereiding :
- schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik,
- kook 10 min in weinig water samen met het bouillonblokje
- maak de champignons proper en snijd deze in vier
- verhit de boter of olie en bak de champignons kort, kruiden met look, peper en zout
- giet pastinaak af, voeg melk, een ei, nootmuskaat, peper en zout
- stamp de groenten met pureestamper
- rookworst in schijfjes versnijden en bij champignons toevoegen en opwarmen
- serveer de pastinaakstoemp met de kastanje paddenstoelen en worst er bovenop
TIP: ontzettend lekker : schenk wat truffelolie over het gerecht
Reis veilig, geniet en eet smakelijk!
Pascale Myncke-Magosse
De Zwervers, een afdeling van de Unie van Motorhome Liefhebbers vzw.
Zetel te 9400 NINOVE, Edmond De Deynstraat 36.
https://dezwervers-uml.be/
secretariaat: secretariaat.UML@gmail.com
Ondernemingsnummer: BE 665.810.176
Copyright © Alle rechten voorbehouden