Foodpairing van geuze en witloof

Na ons vorig zwerversweekend in het Pajottenland met daarbij een bezoek aan een geuzestekerij kwam het idee om een mariage parfait te maken met twee toppers afkomstig uit Vlaams-Brabant: witloof en een sprankelende frisse geuze.
Een groot voordeel om te koken met deze biersoort is dat het gerecht niet bitter word.

Ingredi├źnten voor twee personen

            - 4 stronken witloof
            - 300 gr gehakt
            - 8 sneetjes gerookte hesp, dik gesneden
            - 1 flesje geuze 375 ml
            - 100 ml room
            - 1 ei
            - 50 gr paneermeel
            - sausbinder
            - kruiden: peper, zout en nootmuskaat
            - houten tandenstokers

Bereiding:

            - snij de witloofstronken middendoor
            - vermeng het vlees met een ei, het paneermeel en eventueel de kruiden
            - vul de twee helften van het witloof met het gehakt
            - wikkel er twee sneetjes hesp rond
            - met tandenstokers de hesp vastbinden
            - in een grote anti-kleefpan met deksel schik je de opgevulde witloof
            - met een klontje boter de witloof kleuren aan beiden kanten
            - geuze toevoegen samen met de kruiding
            - zacht laten garen op kleine pit met deksel op de pan
            - als de groenten voldoende gaar zijn, de room toevoegen
            - de saus aandikken met sausbinder
            - lekker met aardappelpuree

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!
                                                                                       Pascale Myncke-Magosse