Herfstpeer met blauwe kaas

Eerste herfstrecept met peer, noten en blauwe kaas, want deze zijn voor elkaar geboren.

Ingredi├źnten voor 2 personen

- 2 conference peren
- 30 gr walnoten
- 100 gr blauwe kaas
- 8 plakjes prosciutto
- 1 citroen
- peper, zout en kaneel
- 1 handvol rucola
- 1 eetlepel honing
- olijfolie

Bereiding :

- was de peren, snij de vruchten in de lengte in 4, en verwijder het klokhuis
- bestrijk de partjes met olijfolie en citroensap
- kruiden met peper, zout en kaneel
- bak de partjes peren samen met de honing kort goudbruin en laat ze afkoelen
- leg op elk stukje peer wat blaadjes rucola en een stukje blauwe kaas
- wikkel een plakje hesp er rond
- strooi er de gehakte walnoten over
- besprenkel met olijfolie
- serveer

TIP: voor de mensen die geen blauwe kaas lusten, kan je deze vervangen door
geitenkaas of een andere kaas naar keuze

Reis veilig, geniet en eet smakelijk!

Pascale Myncke-Magosse