Belgo CC 2019


Op uitnodiging van de Waalse Liga, LFBCM, konden alle aangesloten clubs, 3 Waalse en 2 Vlaamse, deelnemen aan de 2de Belgo CC.

 

Vrijdag 11 oktober.

 

Meer dan 100 motorhomes kwamen hiervoor samen in het Provinciaal Domein van Chevetogne. Het Waalse MCB stond in voor de volledige organisatie en verwelkomde ons in dit prachtige domein. Iedereen kreeg bij aankomst zijn informatiepakket en een geschenk. 's Avonds was er een welkomstdrink als algemene verbroedering tussen de deelnemende clubs.

 

Zaterdag 12 oktober.

 

Wij hadden in de voormiddag vrije tijd, terwijl anderen met autocars op uitstap gingen. We maakten gretig gebruik van het toeristische treintje om dit uitgestrekte domein van 55 ha, dat zich uitstrekt aan de voet van de Ardennen, te verkennen. Het is een ideale plek voor een dagje uit met de familie, geweldige speeltuinen, sport- en wateractiviteiten, cultuur, picknick, een museum, restaurants en nog veel meer.

 

Om 13 uur was het onze beurt om met de autocars op uitstap te gaan. Een eerste bezoek bracht ons naar het gravenkasteel, of Château Comtal de Rochefort. We werden verwelkomt door Emelyne en Ermentrude, de twee nog levende "heksen" van deze burcht. Ze bezorgden ons een interessante rondleiding tussen de overblijfselen van deze burcht, ooit gebouwd rond de 12de eeuw.

Deze burcht zou haar naam geven aan het gehucht dat onderaan de vesting ontstond nl. Rochefort en dit is afgeleid van Rocha Fortis of versterkte burcht. Hier leeft ook nog een oude legende. De heksen nodigden uit de groep een dame en een heer uit om de graaf en de gravin te vertolken, waarvan de baby ontvoerd werd door een aap. Na de belofte om een kapel te bouwen kregen ze hun kind terug.

De uitgekozenen gaven hier een mooi stukje toneel ten beste, echt bravo voor de vertolking!

 

Na dit bezoek maakten we een wandeling naar de Grot van Lorette. Ze wordt ook wel het kleine zusje van de grotten van Han genoemd. Als inleiding kregen we eerst een filmpje over de grot te zien, daarna daalden we af voor een ondergrondse wandeling door zalen met namen zoals Sabbatzaal of de Grote Natuurramp. Op het laagste punt, zo'n 60 meter ondergronds, liet de gids een kleine luchtballon op die de ware hoogte van de zaal accentueert.

 

Na de bezoeken terug naar de parking en dan werd het stilaan tijd om in de grote tent aan te schuiven voor het aperitief en het avondmaal. Het was een reuze buffet met keuze uit koude en warme schotels, er was meer dan voldoende voor de grote eters onder ons, iedereen kon zijn buikje rond eten en ieder gaatje vullen. Na dit voortreffelijke festijn volgde er muziek en kon iedereen de beetjes strekken op de dansvloer.

 

Zondag 13 oktober.

 

Wie zich ingeschreven had kon rond 9 uur aanschuiven voor het ontbijt.

Nadien waren er nog 3 wandelingen voorzien. De paddenstoelen-, de natuur- of de muzikale wandelling, inschrijven voor een van de drie was noodzakelijk maar de muzikale wandeling had het meeste succes, die werd begeleid door een jazz combo die prachtige Dixieland muziek bracht.

Het was prachtig nazomerweer en na de wandeling werden de tafels en stoelen boven gehaald om buiten te eten en te genieten van het zonnetje.

 

Om 15 uur werd deze Belgo CC afgesloten. Meegebrachte geschenken werden overhandigd aan de organiserende club. Onder luid applaus dankten we de MCB voor deze geslaagde organisatie. Volgende afspraak is in 2021 en dan zijn we er zeker weer bij.

 

Verslag: Janssens Erna