Weekend Tielen.

 

Het weer beloofde niet zo goed te zijn dit Pinksterweekend en met wat schrik daarvoor trokken we naar Tielen.  Velen kwamen nogal laat aan omdat er overal opstoppingen waren op de weg maar uiteindelijk viel alles nogal mee.


Zaterdag werd er met de fiets en een paar motorhomes naar Van Sande gereden, een bekende plaats waar iedereen zijn voorraad aan allerlei producten kan inslaan, zoals bvb toiletvloeistof, reserve lampjes, een nieuw stel zetels enz.


Na het winkel bezoek worden we zoals ieder jaar ontvangen in het atelier waar de taart en de koffie klaar staan.


Dan trekken we naar het centrum van Lille waar we weer genieten van een lekkere boterham met een drankje, daarna terug naar de parking waar het redelijke weer uitnodigt om de stoeltjes buiten te zetten en het aperitief boven te halen.


Anderen dan beginnen stilaan aan de komende barbecue te denken en rond 17.30 uur is het dan zover dan wordt alles klaar gezet om de vuren aan te steken en eens de kolen gloeien beginnen we er aan.

Even moeten de vuren verder onder het afdak getrokken worden omdat er een stevige regenbui begint, gelukkig duurt die niet te lang en dan even later roept de Swiss iedereen aan tafel, hij speelt hier Belleman.


We kregen achteraf veel duimen omdat het vlees zo goed gebakken was en dat in combinatie met groenten en diverse sausjes had iedereen gesmaakt. Het werd dan achteraf nog een heel toffe en gezellige avond.


Zondag stond weer een fietstocht op het programma en dit keer niet naar de rommelmarkt in Turnhout.

Nu bleek het de ganse dag droog te blijven en daardoor was er maar 1 motorhome die de weg opging, al de rest reed met de fiets.

Wij met de motorhome bleven even hangen aan Priorij Corsendonk voor een korte wandeling en dan trokken we ook naar het ijssalon waar de fietsers intussen net waren aangekomen en samen genoten we hier van onze picknick.

Achteraf natuurlijk kocht iedereen zich een ijsje, het ene wat groter dan het andere.


Rond 17 uur kwam de frituur aan en dan werd het aanschuiven voor een lekker pakje frieten met bijlage naar keuze.

Het stoofvlees, de kaaskrokketjes en de curryworsten gingen goed van de hand. Lekker eten samen met een lekker biertje gaan er steeds in en ook nu weer bleven velen tot het duister hangen.


Maandag was er alleen nog het traditionele ontbijt en de vele thermoskannen werden gevuld en op de tafel klaar gezet en iedereen genoot van zijn pistoletjes of sandwiches met kaas, hesp en ei.

Ook de groenten, over van de barbecue en bewaard in een grote koelcel, kregen gretig afname.Eens het ontbijt gedaan en net voor de eersten wilden vertrekken sloten we ons relaxweekend af met diverse mededelingen rond komende weekends.


Een prachtig weekend met dank aan Swiss, Christine, Eric, Liliane, Maritta en Luc.