De Zwervers – UML
Menu
Verslag Vremde
Vrijdag 18 oktober.
Het zonnetje is van de partij als we in de namiddag naar Vremde rijden. Via enkele kleine wegen, en die zijn er veel in de buurt van Vremde, soms één auto breed, bereiken we het domein “The Drunken Horse” of in het Vlaams “het Zatte Paard”.
Dat paard of paarden hebben we direct gevonden, want we parkeren onze campers tussen 3 nieuwsgierige, doodbrave paarden. Wij zijn even nieuwsgierig als zij maar of we even doodbraaf zijn dat zullen we zondagmiddag weten.
We zijn er en we gaan er het beste van maken.
Om 19u verzamelen we ons in de serre. Hier kunnen we al direct kennismaken met de brouwsels van “The Drunken Horse”. Er is voor iedereen zijn smaak wel iets te drinken, gaande van plat water naar cola zero tot Limoncella Spritz, een gin of een duvel.
Zaterdag 19 oktober
Na een zeer rustige nacht zijn we zaterdagmorgen klaar voor een tochtje van 4 km met de fiets naar de kruidenboer.
Bij “Cook and Herb” worden we ondergedompeld in de geuren en smaken van vele, zeer vele kruiden en bloemetjes. Wim vertelt honderduit over de kruiden, eetbare bloemen en vergeten groenten. Hij knipt in zijn struiken, wij mogen ruiken, voelen en proeven van al zijn kruiden en bloemetjes. Kruiden waar sommigen van ons nog nooit van gehoord hebben ofwel al thee van hebben gedronken.
De vers geoogste kruiden komen terecht in de betere restaurants maar ook bij de minder bekende chef-koks.
Na alle uitleg wordt het tijd om enkele gerechtjes en niet-alcoholische drankjes op fruitbasis te proeven. Heel lekker was verse kaas vermengt met vele tuinkruiden op een toastje en naar ieders smaak afgewerkt met een bloempje of één of ander kruid.
Na de lekkere hapjes rijden terug naar onze camper want om 14u start de workshop gin maken.
Na een uurtje uitleg over het ontstaan van de “The Drunken Horse “, de gin”, de kruiden die gebruikt worden om een gin te maken en het hele brouwproces, wordt het tijd om er zelf aan te beginnen.
Ieder van ons kreeg een fles met een mengsel van 400ml 42%alcohol. Om een goede gin te maken begin je met het toevoegen van enkele basiskruiden namelijk jeneverbessen, koriander en iriswortel. En nu is het aan ons om een gin te maken naar persoonlijke smaak, pittig, zoet of citrusachtig, alles kan en mag.
We konden gebruik maken van limoen, pompelmoes, citroengras, kardemom, kamille, jasmijn, appel, Turkse appelthee, staartpeper, lange peper, chilipeper, ginseng vlindererwten (geven een blauwe kleur) en nog vele anderen kruiden. Van deze kruiden mochten slechts 1 tot 6 gr toegevoegd worden naargelang de smaak mocht overheersen of niet.
Na veel wikken en vooral afwegen had iedereen zijn brouwsel gemaakt. Een leuke activiteit waarvan we na een week het resultaat kunnen proeven. Het mengsel van kruiden moet een week in contact blijven met de alcohol, daarna filteren en proeven.
Wat het geworden is, vragen we volgend WE wel aan elkaar ?????
’s Avonds zijn we dan uitgenodigd om samen te eten in de serre. Tom is niet alleen een gin-brouwer maar ook nog een goede kok. Hij maakte voor ons een lekker soep, een wild stoofpotje en een tiramisu als nagerecht.
Moe en voldaan keren we terug naar onze camper.
Zondag 20 oktober
Zondagmorgen worden we gewekt door een stralend zonnetje. Na een goed ontbijt en met wandelschoenen aan vertrekken we voor een wandeling richting Vremde centrum.
Tijdens de wandeling wordt er nog nagepraat over het gin maken en de kruidentocht van de vorige dag. Zonder het te beseffen komen we aan bij café “De Sportvrienden” in Vremde voor een tussenstop. Er wordt genoten van de koffie’s , cappuccino’s, thee’s en de warme choco’s.
Na het afrekenen wandelen nog eens 2 km terug naar de campers.
Bedankt, Pascale & Hugo voor de organisatie van dit weekend en aan iedereen dank voor het gezelligheid. Sorry aan zij die er om de een of andere reden niet bij waren, maar wij gaan nu onze gin proeven. Smakelijk.
Verslag : Sonja
De Zwervers, een afdeling van de Unie van Motorhome Liefhebbers vzw.
Zetel te 9600 RONSE, Clementine De Niestraat 15, België.
Ondernemingsnummer: 0665.810.176
Copyright © Alle rechten voorbehouden