Eindelijk, eindelijk, ja eindelijk was het zover.


Onze allereerste zwerversweekend voor het jaar 2021, het eerste sinds lang, welgeteld 18 maanden geleden, sedert februari 2020 waar we voor ’t laatst samen waren in Lessen.

Het bestuur stelde zich vragen of er wel terug respons zou zijn op onze weekends, laat staan, veel respons…  en wat dacht je?  Onze stoutste dromen werden ruimschoots ingewilligd want iedereen stond te poppelen om eindelijk naar Tielen af te zakken.


Op vrijdag, 27 augustus was het zover. 

Iedereen was vanaf 15u00 welkom op de parking en al vlug werden de parkeerplaatsen “op de weide” ingenomen.

Iedereen opgetogen en enthousiast, blij om aan het weekend te beginnen.

Al vlug werden er links en rechts praatjes geslagen, want ja, er moest zoveel verteld worden.

Later op de avond ging het richting tent, alwaar we verrast werden door Rudi Van Welde, gezien zijn verjaardag, trakteerde hij ons op drankbonnetjes.  Al de zwervers hadden een gezellige avond met vele vertellingen en foto’s showen. Het was dan ook al bijna middernacht toen de laatste zwervers naar hun camper terugkeerden. Voor enkelen was de weg daarheen iets langer … als je begrijpt wat ik bedoel.


Op zaterdag, 28 augustus werd de groep in 2 gedeeld.  De 1ste groep fietste naar de kampeerwinkel Van Sande, alle aankopen van de fietsers werden meegenomen door de 2 motorhomes die gevolgd waren. De 2de groep ondernam een wandeling in de buurt.  De omgeving en afstand speelden geen rol, zolang er tijdens het wandelen maar gebabbeld kon worden.  Want nee hoor, we waren nog lang niet uitgepraat.

Terug op de weide werden de tafels en stoeltjes al vlug tevoorschijn gehaald.  Wat was het lang geleden dat we nog eens onder de zwerversvrienden hadden geaperitiefd. 

Maar al vlug was het voor groep 2 tijd om zich klaar te maken om op hun beurt naar de kampeerwinkel te rijden.  Geert was maar net terug met groep 1 en mocht al terug met de fiets vertrekken om ons allen tot bij Van Sande te loodsen.  Groep 1 ging intussen wandelen in de nabijheid.  Eens groep 2 was aangekomen bij de kampeerwinkel kon de zoektocht beginnen.  Iedereen had wel iets of meer  nodig.  De mannen gingen de technische rayons gaan opzoeken, de dames trokken richting keukengerei … Gelukkig waren Swiss en Viona daar met de wagen aangekomen om de grotere aangekochte stukken te vervoeren. 

Bij Van Sande hadden ze wederom voor taarten gezorgd. Samen met koffie, thee of fruitsap.  Eenieder deed zich deugd aan een stukje cake, kriekentaart, appelcrème of abrikoostaart.


Nadat alle inkopen waren gedaan, werd de terugweg aangevangen, maar niet vooraleer we eerst nog een ijsje bij ijssloeberke zijn gaan eten.  De superlatieven van groot, groter en grootst was hier wel van toepassing.  En ja, bij sommigen waren de ogen groter dan hun buik. Na deze krachtopname reden we in rechte lijn terug, richting campers.


Eens terug op de parking, wachtte er ons nog een verrassing.  De vriendengroep van Dirk, Chris, Marina, Rudi & Sven hadden een hele stand met verschillende zelfgemaakte volkspelen opgesteld.  Allemaal heel goed bedacht en zelf gemaakt.  Chapeau!  Iedereen diende zijn kans te wagen, en ja, er werd soms wel ne keer gevloekt maar meestal klonken er lachsalvo’s. Er was ook een verrassingsspelletje voorzien waarbij de bestuursleden kop van jut waren. En er was zelfs een prijs en een troostprijs te winnen, alhoewel achteraf iedereen wel een lekstok (lolly) mocht kiezen.


Tegen 19u00 kwamen Jill en Swiss op de weide roepen dat de frietjes klaar waren.  Iedereen repte zich richting tent.  Eerst een plaatsje zoeken en dan om frietjes met een vleesje en saus.  Enkelen gingen zelfs om een tweede vleesje met frietjes …  En het dient gezegd : die mannen van de frituur waren een geoliede machine en het ging vlot vooruit.  Totdat iedereen voldaan was.


Op zondagochtend, 29 augustus kwamen Jill en Swiss al toeterend aangereden.  De zwervers die nog niet wakker waren, waren het dan plots wel.  Maar vader en dochter hadden veel lekkers bij.  Voor elke zwerver een ontbijtbord bestaande uit een chocoladekoek, crème koek en croissant.  Hierop installeerden verschillende zwervers tafel en stoelen om buiten te genieten van een deugddoend ontbijt.


Maar het einde van het eerste zwerversweekend kwam nabij.  Na toch nog een beetje uitstel te hebben gekregen, werd dan toch door Geert op het fluitje gefloten om iedereen samen te krijgen voor het afsluiten van het weekend.  Geert nam het slotwoord voor zijn rekening, bijgestaan door Hugo die ook nog van alles te vertellen had en toen werden we losgelaten.  Met heel veel voldoening en opgeladen batterijen na zo’n leuk en Bourgondisch weekend werd afscheid genomen van de andere zwervers.  Sommigen vertrokken vlug, anderen bleven nog een hele tijd plakken want ja, nog was alles niet verteld…

Bij deze nogmaals dank aan Christine, Swiss en Jill voor de puike organisatie van dit weekend, dankjewel aan Rudi Van Welde omdat we mochten meedrinken op zijn verjaardag, een ferme pluim voor Chris, Dirk, Marina, Rudi en Sven voor het verzorgen van de spelletjes  en alsook dikke merci aan Arlette & Rudy, die het aangedurfd hebben om terug een zwerversweekend op te starten.  In tijden van veel onzekerheden heeft het eerste zwerversweekend van 2021 ons enorm deugd gedaan.  De trend is gezet.  Eindelijk! Op naar de volgende …

 

 

                                                                                                                      Verslag : Tamara Limborg